Arasat Hesap Günü – Kadir AKEL

Kötülük ve kibirle dolu bir hayatta ölümü yaşamak ve sonra tekrar dünyaya dönmek… İşte bu durum da siz ne yapardınız? Birden fazla kitabı yabancı dile çevrilen ünlü yazar Kadir Akel’in 10. Kitabı Arasat’ta Barlas’ın bu yolculuğu anlatılıyor.

Dünyada ilk kez bir romanla ahiret yolculuğu yapmak isteyenlerin okuyacağı bu kitapta ölümü o serin ve ıssız yönünü bulacak, ahirete gülerek yaklaşmaya başlayacaksınız.

Yazarın son kitabı olan Arasat’ta kibirli, vicdansız ve dünyevi zevklerle kendini harmanlayan bir insan hayatını okuyacaksınız. Kitabın ana karakteri olan Barlas kendini bir an da ölümün ve ölümden sonraki hayatın kucağında bulur. Ancak geçmişteki yaşamını telafi etmek amacıyla tekrardan dünyaya gönderilir. Barlas’ın “insan olmak” mücadelesini okuyacağınız bu kitabın içinde yüreğinize dokunacak çeşitli kırıntılar da bulabileceksiniz.

Barlas’ın dünyaya dönüşü sancılı olur, çünkü geçmişteki kirli yaşamı kendi peşini bırakmaz. Ölüm ve ötesini merak edenler için harika bir kitap olan bu hikâye tamamen benliğinden sıyrılmış kendini Hâk ve hakikate teslim edenlerin hikayesi.

Arasat kitabı yazarın 10. Kitabı olup daha önceden birden fazla kitabı yabancı dile çevrilen yazarın son kitabı da meraklıları tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Özellikle ölüm ve ölüm sonrası yaşamı düşünenler için hadislerle yola çıkılarak ele alınan bu eser aynı zamanda tüm insanlık bir için bir rehber niteliği taşıyor.

Günümüz dünyasında ölümü düşünmek ve düşlemek korkunç bir hal almaya başladı. Çünkü insanlar bu süslü ve renkli dünyada gerçek olan hakikati unuttu. Ancak ölüm var ve var olmaya da devam edecek. İşte bu kitapta da yazar Kadir Akel ““Sonsuz ve dehşet verici bir azabın girdabındayım. Karanlıklar ve ışıksız alevler, burun sızlatan kötü kokular ve gümbürdeyen cehennem volkanlarının sesleri. Zamanın hapsedildiği bir yer. Biliyorum artık çok geç. Bu geç kalmışlığın ruhumu saran çaresizliği fayda etmiyor. Sesimin desibelleri kesilmiş kimse duymuyor.” Sözleriyle ölümün o sessiz ve acı çığlıklarını anlatıyor. Buna bağlı olarak Arasat bu acı çığlıkların sesini yüreğinde hissedecek ve bunu hayatına yansıtacak olanların kesinlikle okuması gereken bir kitap.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir